KWART Chair

De KWART is een comfortabele designstoel ontworpen door Ton Haas. Met zijn luchtige zitting en de sterke constructie is er weinig materiaal nodig voor de productie van deze stoel en is hij licht van gewicht. De KWART kan tegen een stootje en is ideaal voor drukke en veelgebruikte ruimtes zoals kantine en informele ruimtes, maar ook voor thuis of op het terras.

Laagste eco-footprint!

In juni 2021 is door een onafhankelijk bureau een LCA van 0,25 aan de KWART gegeven. Daarmee is KWART met afstand de stoel met de laagste eco-footprint die momenteel in de markt verkrijgbaar is. Dit komt onder meer doordat de stoel in Nederland wordt geproduceerd van volledig gerecycled kunststof. Bovendien zet Circuform voor deze stoel statiegeld in die bij het retour nemen weer uitbetaald wordt. Ongeacht de staat van de stoel. Het kunststof hergebruiken we in ons productieproces en daarmee is de cirkel van de KWART rond.

Artikel             Kleur                                       

4410-WT        signal white (ral 9003)        

4410-GR        platinum grey (RAL7036)    

4410-BL         graphite black (RAL9011)   

Specificaties

Ontwerper                 Ton Haas

Materiaal                   100% gerecycled polypropyleen.

Door gebruik van gerecycled materiaal kunnen kleine kleurverschillen voorkomen.

Milieukosten (LCA)   Productie/gebruik      €0,57

                                    Afvalscenario              €-0,32

                                    Milieuimpact               € 0,25

Van toepassing op Platinum Grey en Graphite Black

Gewicht                     2,8kg

Stapelbaar                 Tot 8 stuks, met trolley tot 24 stuks.

Afmetingen                Zithoogte 46 cm, hoogte 82 cm, breedte 48 cm

Geproduceerd in      Nederland

Garantie                     Indoor 10 jaar, outdoor 3 jaar

Normen                      EN 581, EN 16139

 

Over de ontwerper

Ton Haas ’s producten kenmerken zich door hun respect voor de gebruiker, vertaald in helderheid in vorm en materiaal. Zijn werk vertoont een grote diversiteit in onderwerp, functie en uitvoering.

Na zijn studie aan verschillende academies, waaronder de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en de Kingston Polytechnic in Londen, was Ton Haas medeoprichter en partner van verschillende industriële studio’s. Als gastdocent was hij door de jaren heen verbonden aan tal van onderwijsinstellingen, werd hij benoemd in tal van ontwerporganen en jury’s, won hij prijzen en werd zijn werk tentoongesteld in musea in verschillende landen.

Naast zijn industriële werk, is Ton Haas geïnteresseerd in het werken met ambachtslieden over de hele wereld. Zijn werk is geïnspireerd door roots-design uit Afrika en Latijns-Amerika, tot high-tech engineering uit meer geïndustrialiseerde landen.


www.tonhaas.com